onsdag 21 april 2010

Toast Skagen


En klassisk förrätt är Toast Skagen som är gjord av räkor och löjrom. Här är ett recept som jag har hittat på www.tastline.com
40 st räkor
2 dl majonnäs
salt och peppar
1 st citron(er)
2 msk dill
4 skiva(or) formbröd, vitt
4 msk löjrom

Tillagning
1. Skala de färska räkorna. Spara åtta stora till garneringen, grovhacka resten och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt, nymald vitpeppar och lite nypressad citron. Vänd ner den finhackade dillen och ställ svalt.

2. Ta ut fyra rundlar ur vitt formbröd med hjälp av ett stort dricksglas. Stek dem frasigt bruna.

3. Lägg upp brödkrutongerna på assietter och lägg på räkblandningen. Garnera med löjrom, de sparade räkorna, tunna citronklyftor och dillvippor.

Recepet kommer från "Våra svenska traditioner" (ICA Bokförlag) av Christer Lingström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Sommaren 2002 köpte jag min första systemkamera. Innan dess har jag fotograferat med vanliga småbildskameror. Jag fotograferar helst djur och natur, men även människor jag möter i olika sammanhang. Använder även kameran i mitt yrke då jag fotograferar till de artiklar jag skriver.