Fotografering är något jag brinner för och här vill jag presentera några av mina bilder. Jag fotograferar porträtt, bröllop, barn, dokumentära bilder och natur. Välkomna att höra av Er för uppdrag!
tisdag 27 april 2010
Saffran
Från krokus kommer saffran som är en krydda lämplig att ha i bakverk t ex lussebullar till advent. Nationalencyklopedin beskriver saffran på följande sätt:
"sa´ffran, produkt som erhålls från pistillmärkena av växtarten saffranskrokus, den utan jämförelse dyraste kryddan. Till 1 kg saffran åtgår 70 000–150 000 blommor. Vid skörden plockas märkena av för hand. Märkena innehåller det gula färgämnet krocin samt saffransolja som ger kryddoften. Saffran har använts som krydda, parfym och färgämne samt inom medicinen.
Saffran odlades 1500 f.Kr. i bl.a. Egypten och på Kreta. I Sverige började den spridas under 1600-talet, främst i Östsverige, och återfinns t.ex. i gotländsk saffranspannkaka och i julens lussekatter. Internationellt är den vanlig i risrätter, t.ex. paella och risotto."
Texten är hämtad från http://www.ne.se/saffran
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bloggintresserade
Om mig
- G-B Bengtsson
- Sommaren 2002 köpte jag min första systemkamera. Innan dess har jag fotograferat med vanliga småbildskameror. Jag fotograferar helst djur och natur, men även människor jag möter i olika sammanhang. Använder även kameran i mitt yrke då jag fotograferar till de artiklar jag skriver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar