
En klassisk förrätt är Toast Skagen som är gjord av räkor och löjrom. Här är ett recept som jag har hittat på www.tastline.com
40 st räkor
2 dl majonnäs
salt och peppar
1 st citron(er)
2 msk dill
4 skiva(or) formbröd, vitt
4 msk löjrom
Tillagning
1. Skala de färska räkorna. Spara åtta stora till garneringen, grovhacka resten och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt, nymald vitpeppar och lite nypressad citron. Vänd ner den finhackade dillen och ställ svalt.
2. Ta ut fyra rundlar ur vitt formbröd med hjälp av ett stort dricksglas. Stek dem frasigt bruna.
3. Lägg upp brödkrutongerna på assietter och lägg på räkblandningen. Garnera med löjrom, de sparade räkorna, tunna citronklyftor och dillvippor.
Recepet kommer från "Våra svenska traditioner" (ICA Bokförlag) av Christer Lingström
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar