Fotografering är något jag brinner för och här vill jag presentera några av mina bilder. Jag fotograferar porträtt, bröllop, barn, dokumentära bilder och natur. Välkomna att höra av Er för uppdrag!
torsdag 23 juni 2011
söndag 19 juni 2011
Ormbunke
"Ormbunksväxter (Pteridophyta) är en division växter som har både inre stöd och kärlsträngar. Genom den ökade stabiliteten och möjligheten till vattentransport, kan dessa växter bli stora. Kärlsträngarna är också en förutsättning för utveckling av äkta blad. Från karbontiden (350 miljoner år fn) och under 100 miljoner år dominerade de växtlivet på land. Fortplantningen sker med hjälp av vatten. På bladens undersida finns sporgömmen, som vid torrt väder kan sprida sina sporer. Könsorganen finns på de gröna bladskivor som bildas då sporerna gror. När marken är täckt av vatten simmar spermien till honorganet och befruktar äggcellen. Resultatet blir en ny ormbunksplanta."
Texten är hämtad från: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ormbunksv%C3%A4xter
fredag 17 juni 2011
Björk
"Björksläktet (Betula) är ett växtsläkte med cirka 35 arter i familjen björkväxter. De förekommer i de tempererade delarna av norra hemisfären.
Släktet innehåller några av Sveriges allra vanligaste lövträd som framför allt kännetecknas av sin vita stam med svarta fläckar. Björken är ett pionjärträd, vilket betyder att det kommer som det första av sly när bar mark uppstått efter avverkning, stormfällning eller skogsbrand och liknande.
Björksläktets arter är extremt köldtåliga, beroende på den under vintern höga halten av björksocker, vilket fungerar som ett frysskydd."
Texten är hämtad från: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rksl%C3%A4ktet
onsdag 15 juni 2011
Lönn
"Lönnar (Acer) är ett växtsläkte med både träd och buskar, som ömsom klassifieras i en egen familj lönnväxter (Aceraceae) ömsom tillsammans med hästkastanjeväxter (Hippocastanaceae) förs till kinesträdsväxter (Sapindaceae). Släktet omfattar cirka 100 arter, varav fyra förekommer i Sveriges flora: skogslönn, ginnalalönn, naverlönn och tysklönn.
Det finns inte många trädsläkten som slår lönnar när det gäller färgprakt på hösten eller variation i form hos bladen. De odlas för olika ändamål och ett av dessa är för dekoration i parker och trädgårdar, men också för dess virke. Lönn torkar lätt men har en tendens att missfärgas under torkningen, men virket är å andra sidan ganska lätt att bearbeta.
Lönnens blommor är ganska oansenliga, medan dess klyvfrukter är desto mer iögonfallande. De delar sig innan de släpps till marken och tack vare deras vingliknande form virvlar de ner och får nästan en helikopters flygförmåga. Deras roterande rörelse kallas autorotation och är precis samma fenomen som används i flygplanstypen autogiro.
Lönnen blir sällan mer än 150 år. Den största lönnen i Sverige har nått en höjd på 27 meter och en omkrets på 5.5 m i brösthöjd. De flesta arter härstammar från Östasien; Kina > 80 arter, Japan > 20 arter och östra Himalaya. Från Nordamerika härstammar nio arter och ganska få från Europa. De flesta arter är lövfällande, men det finns städsegröna arter i Turkiet och Kaukasus.
Lönn kan förväxlas med platan som har liknande blad men andra frukter och flagnande bark." Texten är hämtad från: http://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6nnsl%C3%A4ktet
måndag 13 juni 2011
lördag 11 juni 2011
Käringtand
"Käringtand (Lotus corniculatus) är en ört med gula blommor (ofta med röda toppar), tillhörande gruppen ärtväxter. Den är mycket vanlig och hittas på gräs- och hedmark. Bladen är tvåpariga med uddblad. Käringtanden används delvis som foder men kan vara giftig i stora mängder. Andra, mindre vanliga, namn är kattklor och gulhane.
Käringtanden förekommer i hela Sverige." Texten är hämtad från: http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4ringtand
tisdag 7 juni 2011
måndag 6 juni 2011
söndag 5 juni 2011
lördag 4 juni 2011
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)
Bloggintresserade
Om mig
- G-B Bengtsson
- Sommaren 2002 köpte jag min första systemkamera. Innan dess har jag fotograferat med vanliga småbildskameror. Jag fotograferar helst djur och natur, men även människor jag möter i olika sammanhang. Använder även kameran i mitt yrke då jag fotograferar till de artiklar jag skriver.